Ženy na či po rodičovské dovolené často zvažují, jak naložit s další profesní drahou. Rodičovství pro ně bývá impulsem ke změně. Jednak musí vhodně vybalancovat pracovní a rodinný život, a tak pro ně návrat do původního zaměstnání může být komplikovaný. A zadruhé se mnohdy díky dětem začnou zajímat o témata, která jejich kariéru stočí úplně jiným směrem.

Skvělou příležitostí, jak obě věci spojit a zároveň se aktivně do dění kolem sebe je práce v neziskovém sektoru. Oproti jiným zaměstnáním často přináší velkou svobodu volby a možnost lépe kombinovat práci a rodinu, nabízí tak skvělé uplatnění nejen pro matky s dětmi, ale například i pro ženy pečující o své rodiče či jiné blízké osoby atd. Pro mnoho žen jsou však neziskovky jen začátkem jejich cesty a odrazovým můstkem pro další kariéru – třeba na poli politiky.

Pokud i Vy přemýšlíte, jak dále naložit se svým profesním životem, například zvažujete založení neziskové organizace, mateřského centra či jiné občanské iniciativy, nebo uvažujete o vstupu do komunální politiky, je pro Vás náš mentoringový program Spoluprací k úspěchu skvělou příležitostí. Smyslem mentoringu je vzájemná podpora, motivace, předávání zkušeností a informací mezi zkušenějšími mentorkami a méně zkušenými mentees. V našem podání se však nejedná o jednostranný vztah, kdy by jedna strana předávala a druhá pasivně přijímala. Naopak, mentoring je postaven na rovnocenném partnerství, kdy spolupráce je ve výsledku prospěšná pro obě strany.

Mentoringové páry jsou propojeny na základě sdílených zájmů a potřeb, v kontaktu jsou osobně na společných i individuálních setkáních a dále prostřednictvím e-mailu, telefonu či Skypu, jak komu vyhovuje. Frekvence setkávání závisí čistě na domluvě a časových možnostech mentee a mentorky.

Jedná se již o třetí mentoringový program, který s Fórem 50 % pořádáme. V předchozích dvou jsme se zaměřovali především na podporu političek a politických aspirantek, tentokrát kromě nich podpoříme i ženy se zájmem o práci v neziskovkách. Díky mentoringu se účastnice seznámí se zajímavými a inspirativními ženami, získají podporu, nové podněty a motivaci pro další práci i možnost konzultovat konkrétní problémy, na které narazí. Mnohé z mentoringových párů se navíc setkávají i po ukončení programu a z mentorek a mentees se staly skutečné přítelkyně.

Závěrečné setkání mentorek a mentees

 

Díky našemu projektu Zapojte se, který realizujeme ve spolupráci s Českým svazem žen a Asociací Montessori je nový mentoringový program ženám nabízen zcela zdarma, musí pouze splňovat dvě podmínky - být matkou dítěte do 15 let (nebo být ženou ve věku 55+) a mít trvalé bydliště v jednom ze 4 vybraných krajů – Středočeském, Karlovarském, Pardubickém či Moravskoslezském. Pokud tyto podmínky splňujete, můžete se předběžně přihlásit a zúčastnit se některého z úvodních setkání, kde o programu zjistíte více. Setkání se budou konat začátkem prosince v Mníšku pod Brdy, Pardubicích a Karlových Varech.

Využijte tuto skvělou šanci a přihlašujte se do 30. listopadu na webu Fóra 50 % zde. Těšíme se na Vás!

Pozvánka do mentoringového programu