Byl nespokojený s hercem, který ho ztvárnil ve filmu Social Network o založení Facebooku. Prý vypadal moc staře a usedle. A to se na plátně objevil jen na 45 vteřin! Původem německý investor Peter Thiel, dnes jedna z finančních superstars amerického Silicon Valley, je zkrátka detailista.

Lze tedy pochopit, že když o něm blog Valleywag v roce 2007 napsal, že je homosexuál, nebyl z toho nadšený. Lépe řečeno: byl nepříčetný. Komentář tehdejší šéfredaktor přitom napsal chytře, jako oslavu Thielových schopností byznysmena a investora. Cílem nebyl sám Thiel, nýbrž bigotnost a netolerantnost ve finančních kruzích. Byť komentář trefil samozřejmě nejvíc Thiela, jenž svou homosexualitu do té doby tajil.

Dnes ji netají, ostatně před pár týdny na nominačním sjezdu republikánů z pódia prohlásil: "Jsem hrdý na to, že jsem homosexuál!" Ale tehdy to byl důvod, proč se rozhodl Valleywag, či lépe řečeno společnost Gawker Media, do jejíž "serverové stáje" patřil, bez lítosti zničit.

Valleywag dnes neexistuje, loni splynul se zpravodajským serverem Gawker. Ale ani ten už neexistuje. Poslední článek na něm vyšel v neděli krátce před půlnocí a sloužící editor si dopřál ten luxus dát mu titulek, který by za jiných okolností v médiích neprošel. Zní "Fuck It" a dovolme si ho nechat bez překladu. Nikoliv bez vysvětlení, protože za koncem Gawkeru se skrývá zajímavý příběh.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se